Contact: oepinfo3@oep.hu
  • Látogatók száma:

  • Belső felhasználók:

Köszöntő

 

 

Kedves Látogatónk!

 

Üdvözöljük az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján!

 

Az oep.hu naprakész, hasznos információk közreadásával igyekszik átfogó tájékoztatással szolgálni mind a lakosság, mind pedig az egészségügyi szolgáltatók felé, információt, segítséget adni a felmerült problémák megoldásához.

 

Engedje meg kérem, hogy bemutatkozzunk.

 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat az Országgyűlés felhatalmazása alapján a Kormány hozta létre, alapításának dátuma 1993. június 12.

 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Kormány irányítása alatt álló országos hatáskörű, központi államigazgatási szerv, amely a társadalombiztosítás központi hivatali szerveként az Egészségbiztosítási Alap kezelését végzi.

Az Egészségbiztosítási Alap felügyeletét a Kormány, az egészségbiztosítás központi hivatali szervének irányítását a Kormány az egészségügyi miniszter útján látja el.

 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az önálló jogkörrel rendelkező szakigazgatási szervei munkájuk során arra törekszenek, hogy a feladat- és intézkedési jogkörükbe utalt tevékenységeket hatékonyan, mind a biztosítottak mind pedig az egészségügyi szolgáltatók számára megfelelő módon lássák el.

 

Célkitűzéseink között szerepel

  • működésünk átláthatóságának növelése,
  • korrekt, egyenrangú viszony kialakítása és megtartása partnereinkkel, amelynek jellemzője a biztonság, a kiszámíthatóság és egymás kölcsönös tiszteletben tartása,
  • szolgáltatásvásárlói pozíciónk erősítése annak érdekében, hogy a minőségi ellátás és annak hatékony finanszírozása kerüljön előtérbe,
  • olyan döntések meghozásában történő közreműködés, amelyek az Európai Unió normáinak is megfelelve az életminőség, egészségnyereség, valamint a biztosítottak/polgárok elégedettségének maximalizálására törekszik.

 

Működésünk eredményeképp a szolidaritás, a méltányosság elvét szem előtt tartva, a megvalósíthatóság keretei között maradva biztosítjuk a megfelelő szintű ellátást.

 

Országos Egészségbiztosítási Pénztár